Gremo na pot - Portal neprometnih vsebin

 
  

Spletni vodnik po kolesarskih, pohodniških in tekaških poteh

Tekači, pohodniki in kolesarji, vas zanima, koliko poti Ljubljanske urbane regije vas še čaka, da jih raziščete? Na prenovljenem portalu Gremo na pot je več kot tisoč kilometrov idej za preživljanje prostega časa v naravi Ljubljanske urbane regije.

S portalom http://www.gremonapot.si/ lahko načrtujete prijetne sprehode, kolesarske ali pohodniške izlete, zahtevnejše športne ture ter šolske in druge izobraževalne dogodke. Izhodiščne in končne točke pohodnih poti so dostopne z javnim prevozom v regiji (mestni in regijski avtobusi ter vlaki).

Vzpostavljanje regionalne mreže kolesarskih, pohodniških in tekaških poti je kontinuiran proces, ki vodi regijo na pot trajnostne mobilnosti, spodbuja zdrav življenjski slog in odpira nove priložnosti za turizem v regiji.

Portal http://www.gremonapot.si/ je zasnovan kot sodobna spletna aplikacija, ki uporabnikom na pregleden in prijazen način prikazuje izbrane vsebine. Predlagane poti so predstavljene z opisi poti ter njihovimi lastnostmi glede zahtevnosti in dolžine. Opisane so tudi točke naravnih in kulturnih znamenitosti, gostinska ponudba in napotila, kako se uspešno odpraviti od začetka poti do njenega cilja. Vsa besedila so obogatena z obilico slikovnega in kartografskega gradiva, vključno s profilom trase, uporabnik ima tudi možnost prenosa podatkov o poti na GPS-napravo in tiskanja vsebine portala.

Svoje predloge poti, pripombe in pobude nam lahko sporočite po e-pošti na naslov: info(at)gremonapot.si

Spletni portal http://www.gremonapot.si/ je bil financiran s sredstvi Evropske unije – Evropski sklad za regionalni razvoj in ter s sredstvi sodelujočih občin: Mestna občina Ljubljana, Domžale, Grosuplje, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica in Trzin.