05. 06. 2019

Vabilo na otvoritev razstave Papiro-logía - Krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju

Vabljeni na otvoritev razstave Papiro-logía - Krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju, ki bo v torek, 11. junija 2019, ob 19. uri v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Razstavljena dela magistrskih študentov industrijskega oblikovanja prikazujejo možnosti uporabe papirja v interierju temeljec na principih krožnega oblikovanja. Raznovrstni izdelki se med drugim posvecajo razmisleku o svetlobi, zvoku, otroški igri in odrašcanju, bivanju in delu, kot tudi trajnostnim in eksperimentalno orientiranim raziskovanjem nove uporabe odpadnega papirja. 

Razstavo bosta otvorili mag. Lilijana Madjar, direktorica Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in izr. prof. Lucija Mocnik Ramovš, dekanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Razstava je nastala v sodelovanju Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Inštituta za celulozo in papir, podjetij DS Smith in TAM-TAM ter Mestne občine Ljubljana, v okviru projekta InnoRenew CoE.

Na ogled bo vsak dan od 12. do 16. junija 2019 med 8. in 22. uro.